PANNKAKOR

Skulle göra pannkakor till lunch, men upptäcker att vetemjölet är slut. Hade precis kommit hem från affären så att gå tillbaka var inget alternativ. Istället experimenterade jag lite och använde grahamsmjöl istället. De blev faktiskt riktigt bra! Lite grövre och mycket mer mättande än vanliga!

Ingredienser:
  • 3+2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl grahamsmjöl (eller hälften vetemjöl om du inte vill ha så grova)
  • 3 ägg (eller 4 små)
  • 2 msk flytande margarin eller smält smör
  • 1/2 tsk salt
Gör så här:
  1. Vispa ihop äggen med 3 dl av mjölken
  2. Tillsätt mjölet och vispa till en smet
  3. Vispa i resten av mjölken, salt och flytande margarin eller smält smör
  4. Stek tunna pannkakor i en het stekpanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0