GOTT NYTT ÅR!

Tänk att hon var så här liten för ett år sedan. Tiden går alldeles för fort!
Men nu ser vi fram emot ett år med nya möjligheter och erfarenheter!

Frukost på Waynès!

img_0530 (MMS)

Frukost på Waynès!


MY TODAY

Idag har de verkligen varit fullrulle hela dagen. Vaknade med ett ryck imorse då jag upptäckte att jag sovit lite länge. På med träningskläder och sedan ut för att bli upplockad av Milla och Emil. Mot Häggvik för att släppa av Milla på jobbet och sen in på Maxi för att handla inför morgondagen. Efter de blev de ett grymt jobbigt pass på gymmet, var helt slut när vi var klara. Sen hem till mig för att lämna alla matvaror och en dusch för min del. Vidare hem till Emil där de var hans tur att duscha och sätta på sig rena kläder. Ner till Centrum, äta, kolla lite affärer, köpte kläder till Leia (tights 3för2, luvtröja 50% och tisha 30kr) och sen in på bolaget för att köpa diverse drycker. Efter Centrum hann jag vara hemma i kanske 15min sen blev jag ännu en gång upphämtad, denna gång av Pappa, Lena och Denise. Mot Kista Galleria för de var ju idag vi skulle på bio!! Nu ska jag bara ligga i min säng och glo på en film!

FORSNÄS DESIGN

Dessa fina pulsvärmare/torgvantar har min fina mor gjort. Hon är verkligen duktig och de hon stickar säljer hon i sin butik. Michelle har gjort en beställning på ett par likadana i svart.

DIFFERENT KIND OF MOVIE TIME

Jag trodde att jag skulle gå på bio idag. Men tydligen hade jag tagit fel på dag, de är imorn! Jag som hade planerat hela dagen i tron om att de var idag. Jaja, ska passa på att plocka undan lite när jag har inte en viss dam som stökar ner. Sen ska jag nog bara slappa med en film. Ser fram emot bio imorn då!

MORGONSTUND

Jag och Leia sitter och myser vid frukostbordet Hon har varit så duktig och sovit hela natten inne i sin säng. Halv nio hörde jag ljudet av små fötter som trippade in i mitt rum. Efter frukosten ska vi göra oss i ordning och ge oss ut i Väsby. Leia ska till sin pappa och jag ska göra lite ärenden. Hoppas ni får en fin dag!

BADUNGAR

Idag har Leia haft bästa kompis Mio på besök. Dom tog ett dopp i badkaret och sen mumsade vi på paj med glass.

OUR CHRISTMAS TREE

Så här fin var min och Leias julgran i år.
Första gången jag har gran sen jag flyttade hemifrån, de är så himla mysigt och jag ville verkligen ha gran i år för Leias skull. Tur att jag har en så fin familj som hjälpt till med både det ena och de andra.


GOD MORGON I STUGAN

Innan vi åkte hem från Dalarna så plockade jag på mig lite smått och gott i mammas butik. Spanade även på en lampa jag är sugen på att ha i mitt sovrum, men de får bli en annan gång. Just nu är de städning på gång här hemma, har slängt in en tvätt i maskinen och nu är de dags att diska. Sen ska jag äntligen få i ordning i mitt sovrum, de har blivit lite av en dumpningsplats med diverse kartonger och påsar. Men nu minsann ska de blivit mysigt!

SNART SLUT PÅ DETTA ÅRET

Hoppas ni har haft en underbar jul! De har iaf vi men nu får de faktiskt vara slut på julmat och godis, känns inte som att man har gjort annat än att äta.
Men nu är vi hemma i Väsby igen efter en helg uppe i Dalarna. De är en vecka kvar innan de är nytt år och dags för mig att börja jobba på riktigt igen. De ska faktiskt bli skönt, efter ett och ett halvt år hemma med min underbara lilla tjej som nu ska bli stor och börja på dagis.
Men de är inte dags riktigt än, först ska vi ju ha lite nyårsfirande.

ROCKY ROAD

Finns inte mycket som slår de här mumsiga godiset! Tog med mig till jobbet idag och de var väldigt populärt!
Jag gjorde en lite annorlunda variant av Leila Lindholms recept.


Ingredienser:
  • 2 st 200g Marabou Mjölkchoklad
  • 1st 200g Marabou Mörk Choklad
  • 2 påsar Dumlekola
  • 2 nävar mini marshmallows
  • 3 dl salta jordnötter
  • 1 dl skalade pistagenötter
Gör så här:
  1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  2. Blanda alla ingredienser.
  3. Fyll smeten i en plåt (ca 20x30), cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
  4. När kakan har stelnat skär du upp den i bitar.

BOKMALEN LEIA

Leia sitter inne i sitt rum och myser på pläden med en bok.

Hihi hon får så bestämd min.


Idag är vi bara hemma och fixar. Lika bra att passa på när snön vräker ner och de tydligen ska bli storm. Leia är dock inte så duktig på att städa undan, hon stjälper mer än hon hjälper så henne har jag satt i badkaret.
Badtokigare unge får man leta efter.

EARLY CHRISTMAS GIFT

Leia fick en tidig julklapp igår, någon som kan gissa vad som döljer sig inuti?

Ett litet tryne tittar upp!

Titt Ut!
En söt liten gris från Maileg. Kunde ju inte motstå att köpa de söta lilla svinet.

EN HELT VANLIG TORSDAG

Mitt lilla bustroll!

Idag har vi varit med Leias mormor och hälsat på min mormor. Jag ringde och önskade pannkakor så de fick vi till lunch. Min mormor gör väääärldens godaste pannkakor! Fick med mig de som blev över hem som jag tänkte ha till imorn men de är inte säkert dom finns kvar så länge. Kan inte alls låta bli!
Just nu skulle jag behöva plocka undan lite här hemma, köksbordet står i vardagsrummet fullproppat med både det ena och de andra som ska plockas ner i kartonger. De måste jag fixa idag för imorn kommer Michelle och Mio över och bakar lussebullar. Sen ikväll när Leia har somnat ska jag slå in lite av hennes julklappar. Känns skönt att redan vara klar med hennes klappar, har bara tre personer kvar att köpa till. Dags att få lite gjort då!

SAFFRANSSKORPOR

Dessa gyllene små godbitar bjöd jag på igår. Jag var tvungen att övertala Michelle att jag hade gjort dom själv, hon trodde jag hade köpt dom. Här kommer receptet om du skulle vilja prova!
Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 1 g saffran (två påsar)
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl sömandel
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll det sedan i en bunke och rör ner äggen.
  3. Skålla och skala sötmandeln.
  4. Blanda mjöl, strösocker och bakpulver med sötmandel och vänd ner det i bunken.
  5. Forma degen till 3 st längder och lägg dem på en plåt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  7. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  8. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor.
  9. Torka sedan skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  10. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen har kallnat (eller över natten)

RSS 2.0