SAFFRANSSKORPOR

Dessa gyllene små godbitar bjöd jag på igår. Jag var tvungen att övertala Michelle att jag hade gjort dom själv, hon trodde jag hade köpt dom. Här kommer receptet om du skulle vilja prova!
Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 1 g saffran (två påsar)
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl sömandel
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll det sedan i en bunke och rör ner äggen.
  3. Skålla och skala sötmandeln.
  4. Blanda mjöl, strösocker och bakpulver med sötmandel och vänd ner det i bunken.
  5. Forma degen till 3 st längder och lägg dem på en plåt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  7. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  8. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor.
  9. Torka sedan skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  10. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen har kallnat (eller över natten)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0